Etusivu

Lataa PDF-versio

Sisällys:

  1. Johdanto
  2. Sulautettujen järjestelmien ketterät kehitysmenetelmät
  3. Tekniikkakatalogi
  4. Yritysesimerkit
  5. Lisätiedot

Keskustele ja kommentoi:

Yritysesimerkit

BA Group

7548.png

BA Group on ohjelmistokehitykseen, järjestelmäintegrointiin sekä näitä tukeviin menetelmiin ja työkaluihin erikoistunut yritys. Yrityksellä on kokemusta useammista toimeksiannoista, joissa on asiakkaan toimintatapojen lisäksi kehitetty niitä tukevia työkaluja.

Kehitystyökalut määrittelevät ruohonjuuritason toimintatavat ja kehittäjien käyttämän termistön. Tätä kautta työkalujen merkitys päivittäiseen työhön ja sen menetelmiin on huomattava. Toisaalta ketterät menetelmät poikkeavat merkittävästi perinteisistä työtavoista, joita varten suurin osa nykyisistä kehitystyökaluista on rakennettu. Näin ollen työkalut ohjaavat käyttäjäänsä tiettyihin työkäytäntöihin ja samalla työkäytännöt tarvitsevat tuekseen tietynlaisia työkaluja. Optimaalisessa tilanteessa työkalu tukee tiimin jäseniä valitun kehitysmenetelmän noudattamisessa.

Ketteryyttä tukevan työkalun valinnasta on kirjoitettu tämän käsikirjan aiemmissa osioissa. Yleisten kehitystyökalujen vaikutus työmenetelmiin on vaikeammin todettavissa, sillä parhaiten tämän näkevät työkaluja käyttävät työntekijät eli yleensä kehittäjät. Ketterät menetelmät helpottavat työkalujen ja työmenetelmien huomioonottamista itseorganisoituvuuden  sekä retrospektiivien  kautta. Vaikka tiimille tulee lisävastuuta menetelmien ja työkalujen sovittamisesta, sillä on myös paras tieto sovitustyön toimivaan toteuttamiseen.

On huomattava, että myös valitut alustat voivat tukea ketterän kehittämisen periaatteita. Alusta voi esimerkiksi tarjota valmiit työkalut testivetoisen kehittämisen  tarvitsemille yksikkötesteille. Lisäksi alustavalinnalla voidaan vaikuttaa siihen, miten sujuvaa ohjelmistojen ja laitteistojen yhteensovittaminen on. Tästä esimerkkinä ovat tietyt funktionaaliset kielet, joiden avulla on aiempaa helpompi rakentaa teollisen internetin laajoja järjestelmiä (laajemmin esineiden internet, internet of things).

Myös sulautetuissa järjestelmissä toimintakenttä muuttuu teknologian kehittyessä. Aiemmin mainitun teollisen internetin lisäksi sulautetut järjestelmät muodostavat yhä laajempia järjestelmiä ja kytkeytyvät osaksi pilvipalveluita sekä big data -ratkaisuja. Tällöin on tärkeää, että työkalut pystyvät tukemaan hyvin eri tyyppistä työtä aina elektroniikan suunnittelusta reaktiivisten web-sovellusten toteuttamiseen.


Päivitetty: 22.01.15 13:33

Jaa: