Muuntokoulutus

Tämä teksti on valitettavasti saatavilla vain kielillä: Amerikanenglanti.

Sivuja päivitetään elokuun aikana.

Opintojen aloitus

Opintosi alkavat tiedekunnan johdantopäivillä 27.-31.8. Johdantopäivien ohjelma koostuu kaikille yhteisistä luennoista ja tutkinto-ohjelmien infotilaisuuksista.  Laitoksen/tiedekunnan yleisen ohjelman voi alustavasti katsoa täältä.

Uuden opiskelijan muistilista

 
 1. Ota opiskelupaikka vastaan
 2. Ilmoittaudu yliopistoon
 3. Etsi asunto ja tee muuttoilmoitus
 4. Tilaa opiskelijako​rtti​
 5. Aktivoi verkkopalveluiden käyttäjätunnus​
 6. Osallistu johdantopäiville
 7. Suunnittele opintosi (Tekoäly, Ohjelmistotekniikka)
 8. Ilmoittaudu syksyn kursseille​

 

Yliopiston käyttäjätunnus

Mikäli et ole vielä aktivoinut yliopiston käyttäjätunnusta, se kannattaa tehdä nyt. Tunnusta tarvitaan mm. henkilökohtaista opintosuunnitelmaa (HOPS) laadittaessa sekä kursseille ilmoittauduttaessa

Tiedekunnan järjestämät johdantopäivät 27.8.-31.8.

Johdantopäivät pidetään 27.8.-31.8. Johdantoviikon aikataulun ja ohjelman löydät osoitteesta https://www.utu.fi/fi/yksikot/sci/opiskelu/uudelleopiskelijalle/johdantopaivat/Documents/Tietojenk%C3%A4sittelytiede%20ja%20tietotekniikka.pdf. Ohjelman mukaista jakoa tuutoriryhmiin ei muuntokoulutusohjelmiin osallistuville kuitenkaan tehdä eikä tutkintoon sisälly kieliopintoja.

Varsinkin maanantaina 27.8. iltapäivällä Tiedekunnan yhteiset johdantoluennot voivat olla hyödyllisiä myös muuntokoulutettaville. Paikalla maanantaina ovat myös laitoksen koulutussuunnittelijat, joilta voi kysyä lisätietoja.

HOPS:in laatiminen

Jo ennen johdantoviikkoa on hyvä laatia henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) yhdessä opettajatuutorin kanssa. Mikäli et ole saanut kutsua tapaamiseen (joko utu-sähköpostiin tai hakemuksessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen), ota yhteyttä opettajatuutoriisi: tekoälyn muuntokoulutusohjelmassa Mika Murtojärveen (mianmu@utu.fi) ja ohjelmistotekniikan muuntokoulutusohjelmassa Anne-Maarit Majanojaan (amtmaj@utu.fi). Varmista ennen tapaamista, että pystyt kirjautumaan Nettiopsu-järjestelmään (https://nettiopsu.utu.fi).

Tutkinto-ohjelmiin on luotu mallipohjat, joita kannattaa käyttää HOPS:in laatimiseen. Tavoitte HOPS:in hyväksymiselle on syyskuun aikana.

AHOT-prosessi

HOPS-keskustelussa on mahdollisesti tullut esille AHOT-mahdollisuus. Hyväksilukumenettelyistä on mahdollista löytää lisätietoa täältä: https://intranet.utu.fi/index/ahot/Sivut/default.aspx

Opiskelijakortti ja kirjastokortti

Opiskelijakortti ja kirjastokortti Turun yliopiston kirjastoon kannattaa hankkia heti alussa. Lisätietoa ja ohjeita löydät osoitteista https://www.utu.fi/fi/yksikot/kirjasto/lainat/Lainaa/kirjastokortti/Sivut/home.aspx ja https://www.tyy.fi/fi/opiskelijalle/opiskelijakortti-ja-jasenyys.

Kurssien aloitus ja kursseille ilmoittautuminen

Kurssit alkavat 3.9. alkavalla viikolla. Kurssien opetusaikatauluja näkee opinto-oppaasta: http://opas.peppi.utu.fi

Huomaa myös, että suoritettaville kursseille tulee ilmoittautua, minkä voi tehdä Nettiopsu-järjestelmän (https://nettiopsu.utu.fi) kautta. Kurssi-ilmoittautuminen alkaa yleensä joitakin viikkoja ennen kurssin alkua. Tällä hetkellä on mahdollista ilmoittautua lukuvuoden ensimmäisen periodin kursseille. Useilla kursseilla on käytössä myös Moodle-järjestelmä (https://moodle.utu.fi/), jota voidaan käyttää mm. kursseihin liittyvään tiedottamiseen, materiaalin jakamiseen sekä harjoitustöiden antamiseen ja palauttamiseen. Luento-opetukseen osallistuminen on suositeltavaa mutta ei yleensä pakollista. Kurssien ensimmäisillä luennoilla voidaan antaa lisätietoa suoritustavoista ja aikataulusta, joten ainakin niille osallistumiseen kannattaa panostaa.

Olio-ohjelmoinnin perusteet ja olio-ohjelmoinnin harjoitustyökurssit

Muuntokoulutettaville on tarkoitus järjestää erillinen Olio-ohjelmoinnin perusteet ja harjoitustyö kurssit 1-periodilla. Tarkemmat tiedot kurssin ajankohdasta ja ilmoittautumisesta lähetetään mahdollisimman pian.

Työttömät- ja työttömyysuhan alaiset

Muistattehan toimittaa kaikki tarvittavat lomakkeet ennen opintojen alkua ettei TE-toimiston suunnalta tule haasteita. Tiedekunnan opintotoimisto löytyy Naturan aulasta.

Yhteydenpito

Q&A-palsta

Kysymyspalstaa kannattaa käyttää viestintään, josta muutkin voivat hyötyä.  Kysymykset ja vastaukset ovat julkisia, joten älä kerro opiskelijanumeroasi tai muuta. Voit kysyä myös anonyymisti. Jos epäilet kysymyksen sopivuutta, käytä sähköpostia.

Sähköpostilista

Molemmille muuntokoulutuslinjoille on perustettu oma sähköpostilista, johon lisäämme kaikki tunnusten luonnin jälkeen. Tiedotamme tämän listan kautta tärkeistä muutoksista ja koulutuksen etenemisestä yms.

Sähköposti

tech-muuntokoulutus@utu.fi

 • Tutkinnon rakenne
 • Yleinen suorittaminen
 • HOPS
 • Opintohallinnon asiat
 • Johdantopäiviin liittyvät

Muista katsoa Q&A-palsta jo mahdollista vastausta varten.

Epävirallinen keskustelukanava opiskelijoille

Mattermost-ryhmää voi käyttää yleiseen keskusteluun opiskelijoiden kesken. Muuntokouluttautujille on myös oma kanava. Opiskelijajärjestöillä voi olla omat kanavat, joita kannattaa käyttää ensisijaisesti.

Tarvitset utu-tunnuksen päästäksesi sisään.